Träningsupplägg

Sämre kondition vid kallare temperaturer

2014-12-03 20:47 #0 av: Michaela-N

Kan det stämma att man får sämre kondition när temperaturen kryper nedåt? Har under de två eller tre senaste löprundorna (0-3 grader) orkat mycket mindre än när temperaturen låg på ca 7 grader. Om inte, vad kan det annars bero på?


Anmäl
2014-12-04 14:43 #1 av: tlover

Tekniskt sett är det inte konditionen vad jag förstått (man jag kan ha fel) det har väl snarare med att kroppen inte är lika varm = kan inte arbeta lika effektivt och att vissa i alla fall kan ha problem med andingen (och andas man inte så springer man inte).

Mörkret och kylan kan ju göra så att det tar emot att springa rent psykologiskt också.

Jag vet att många går över till längre pass i lägre tempo på vintern (det är ju tex inte bra att andas in för kall luft för snabbt), jag springer däremot så långsamt att jag ligger på ungefär samma nivå, sommar som vinter.

edit: början man springa långsammare och långsammare kan man ju däremot få sämre kondis men det är ju inte riktigt kylans fel.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.