Utrustning

Hur undviker jag skoskav?

2015-07-23 08:20 #0 av: Sommarek

Hej folket, hoppas det är okej att jag gästspelar här. Jag får nämligen samma problem varje gång jag ska börja springa igen - skoskav. Mina gamla löparskor var jag till slut tvungen att skrota, eftersom jag vad jag än gjorde fick blödande skoskav på vänster häl efter bara 200 meter (de var i rättvisans namn också gamla). Nu har jag ett par nya, helt underbara, specialutprovade skor som sitter som en smäck och som får det att kännas som om jag flyger nerför vägen - men lik förbannat får jag skoskav efter inte ens halva rundan - på andra foten. Compeed hjälper bara delvis, då det till slut skavs hål även på plåstret och sedan på min häl. Jag har provat att "låsa" skon genom att göra en heel lock med skosnörena, men samma resultat där (funderar på om jag har för korta snören; de är ganska korta och dessutom rätt så stela).

Finns det någon som har fler tips eller tricks så att jag faktiskt kan få komma igång igen? Barfotalöpning är tyvärr inget alternativ, i alla fall inte än. Alla idéer mottages tacksamt.   ;)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-07-23 08:48 #1 av: VildaVittra

Sätt på dig ett par tajta nylonstrumpor under de vanliga strumporna. Då gnuggar de ytorna mot varandra istället. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-07-23 08:52 #2 av: MagArne

Vad exakt har du för strumpor på fötterna när du springer? Vilket material är de gjorda av?

Bomullsstrumpor är totalt värdelöst för både fötter och skor. Köp ett par bra löparstrumpor i nylon. Till vardags ska du ha tunna ullstrumpor på fötterna.

Nu när jag inte äger några bomullsstrumpor längre så har jag aldrig fått hål i fodret på mina joggingskor vilket jag alltid fick förr.

Anmäl
2015-07-23 10:07 #3 av: Sommarek

#1 och #2 - ah, strumporna! Det känns helt självklart nu när jag får det påpekat för mig, men jag tänkte såklart inte på det innan.  Vilar huvudet i handen  Nylonstrumpor har jag, så det får bli dom tills jag införskaffat löparstrumpor. Tack!

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2015-07-30 22:39 #4 av: Fialialej

Tänk på hållningen också! Jag fick skoskav efter ca 2 km varje gång jag sprang, tills jag började springa på löpband och kom på att jag hade världens sämsta hållning (klampade som en elefant). ;)

Anmäl
2015-10-08 13:36 #5 av: Sommarek

#4 Åh, såg inte att någon svarat igen förrän jag började rensa ut i vilka inlägg jag fick notifikationer på. Ett mycket försenat tack för tipset!  :)

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.